Slovenska pediatrija je strokovna medicinska revija, ki objavlja prispevke s področja pediatrije, šolske medicine in mejnih področij. Revija je začela izhajati leta 1994 in od takrat izhaja redno štirikrat letno.

Poslanstvo revije je slovensko strokovno javnost seznanjati z novostmi in smernicami iz različnih področij pediatrije. V ta namen objavljamo strokovne in pregledne članke s področja pediatrije, šolske medicine in mejnih področij. Objavljamo tudi znanstvene članke s ciljem diseminacije znanja in izkušenj slovenskih in tujih raziskovalcem bralcem revije. Zelo brani so tudi zanimivi prikazi primerov, kjer bralce seznanjamo z redkimi primeri bolezni ali potekov bolezni, da bi bila prepoznava in ukrepanje v prihodnosti hitrejša in obravnava bolj učinkovita. V pismih uredništvu imajo bralci revije možnost prispevke kritično komentirati in tako sooblikovati revijo. Objavljamo tudi poročila s strokovnih srečanj in rednih sestankov Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo.

Prispevki so praviloma napisani v slovenskem jeziku. S ciljem, da bi prispevki objavljeni v Slovenski pediatriji dosegli čim več bralcev tudi izven slovensko govorečega področja, je možna tudi objava prispevka v angleškem jeziku.

Revijo trenutno indeksirata Biomedicina Slovenica in COBISS, v prihodnosti se bomo potegovali tudi za možnost indeksiranja v drugih databazah.

Da bi se s prispevki, objavljenimi v Slovenski pediatriji, lahko seznanil čim širši krog bralcev, smo trenutno omogočili dostop do celotne vsebine prav vsem! Da bi lahko dostopali do prispevkov se morate le registrirati na naši internetni strani in posredovali vam bomo vstopno geslo.

Tretja številka Slovenske pediatrije 2017

27 september 2017

V pripravi je 3. številka Slovenske pediatrije letnik 2017!

 


Izšla je druga številka Slovenske pediatrije letnika 2017!!!

1 junij 2017

Tradicionalno druga številka Slovenske pediatrije izide v času slovenskega pediatričnega praznika Derčevih dnevov, torej 2.6.2017!


Izšla je prva številka Slovenske pediatrije letnika 2017

5 april 2017

Vabljeni k branju tokratne številke in k sodelovanju s svojimi prispevki!


RSS

TRENUTNA ŠTEVILKA: letnik 24, 2017, št. 3


140-151   /   HIPOGLIKEMIJA PRI NOVOROJENČKU
P. Fister ,  T. Sluga

152-161   /   VLOGA ULTRAZVOČNIH PREISKAV Z INTRAVENSKIM VNOSOM ULTRAZVOČNEGA KONTRASTNEGA SREDSTVA PRI OTROCIH
D. Ključevšek

162-170   /   GINEKOMASTIJA – PREGLEDNI ČLANEK IN PRIKAZ PRIMERA PREDPUBERTETNE GINEKOMASTIJE
N. Bratanič ,  A. Pungartnik ,  M. Krajnc

171-177   /   ANGIODISPLAZIJA PRI OTROCIH – PRIKAZ DVEH PRIMEROV
M. Homan ,  T. Naranđa

178-184   /   BAKTERIJSKI TRAHEITIS – PRIKAZ PRIMERA
M. Pokorn ,  M. Praprotnik ,  S. Cerar